Open Source
 
Dankzij goede kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en performance, en met een uitstekende veiligheidsreputatie is Open Source de afgelopen jaren een begrip geworden.

Open Source betekent dat de programmatuur beschermd is met een licentie die er voor zorgt dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Dat betekent dat geen enkel bedrijf volledig eigenaar kan zijn van deze broncode. Dit levert de gebruiker van de programma's vrijheid op. De vrijheid om van leverancier te wisselen bijvoorbeeld. Als de webpagina's van uw site gemaakt zijn met Open Source producten zoals PHP of Perl, betekent dat uw leverancier op maar één manier kan garanderen dat u klant blijft: kwaliteit en service blijven leveren. Immers, u heeft de optie om de code van uw website bij elk ander bedrijf onder te brengen dat met Open Source werkt. En gezien het succes van Open Source zijn dat er steeds meer.

Open Source betekent overigens niet dat
alles op uw website gelijk beschikbaar moet zijn voor iedereen. De broncode van uw eigen webpagina's is altijd uitsluitend van u, en van niemand anders. Maar de producten waarmee die broncode gemaakt is, is wel voor iedereen beschikbaar. U pakt dus probleemloos uw webpagina's op om het bij een andere leverancier onder te brengen.

Met Open Source ontwikkelde websites staan op de schouders van giganten. Want tienduizenden ontwikkelaars hebben wereldwijd toegang tot all ins en outs van dezelfde software. De grootste software ontwikkelaars ter wereld hebben voor een product op zijn hoogst enkele honderden ontwikkelaars beschikbaar om een product te onderhouden. Het is daarom niet voor niets dat een webserver als apache een groter marktaandeel heeft kunnen ontwikkelen dan de webserver van Microsoft of Sun.

Dubbele.com gelooft volledig in het Open Source model. Het biedt ons niet alleen de mogelijkheid om uit een zeer uitgebreid portfolio hoogwaardig gereedschap elke keer weer die software te kiezen die perfect aansluit bij de wensen van een klant, het maakt het ook mogelijk om garanties aan die klant te bieden die zonder Open Source niet waar te maken zijn. Een belangrijke vraag die elke klant zichzelf stelt voordat er met een kleiner bedrijf zaken gedaan wordt is: "wat als ze straks niet meer bestaan?". Open Source biedt ons de mogelijkheid om die vraag te beantwoorden: in onze plaats staan er vele andere bedrijven te trappelen om ons werk over te nemen. Inclusief enkele hele grote namen, zoals IBM. Het dwingt ons bovendien om scherp te blijven, want alleen voortdurende kwaliteit zorgt ervoor dat een klant geen ex-klant wordt.
2004-2009 Dubbele.com